Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on palauttanut tiistaina Palvelualojen ammattiliitto Pamilta saadun jäsenhankintajopon takaisin järjestölle.

Pam antoi jopo-polkupyörän Sipilälle kiitokseksi hyvästä jäsenhankinnasta. Pamiin on liittynyt viime kuukausina runsaasti jäseniä, joista suuri osa on ilmoittanut päätöksen syyksi hallituksen kaavailemat pakkotoimet ja palkansaajiin kohdistuvat leikkaukset.

Pam on ennenkin lahjoittanut hyvälle jäsenhankkijalle jopo. Sipilä ei kuitenkaan lahjaa hyväksynyt.

– Pääministeri Juha Sipilän jäsenhankintajopo on tuotu tänään keskiviikkona paluupostina PAMin Helsinki-Uusimaan aluetoimistolle. Sipilä ei ollut jättänyt pyörän mukana viestiä. Jäsenhankintajopo vaikuttaa käyttämättömältä, ja sitä koristaa edelleen esimerkiksi lahjanauha, Pamin tiedotteessa kerrotaan.

Pam arpoo pyörän kaikkien jäsentensä kesken, jotka onnistuvat 14.10.–14.11. välisenä aikana hankkimaan jäsenen.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/327433-pam-lahetti-sipilalle-jopon-kiitokseksi-uusista-jasenista-nain-paaministeri-reagoi

 

Juha Sipilän hallitus ei ole onnistunut vielä maalinteossa, vaikka paine avausmaaliin on todella kova.

Näin maalailee Sipilän hallituksen alkutaivalta ja poikkeuksellisen värikästä polittiista syksyä Kaupunkilehti Tamperelainen politiikan asiantuntija, valtio-opin dosentti Pertti Timonen .

– Huono ay-liikkeen tuntemus on ollut alkukuukausien suurin ongelma. Näin on tilanne varsinkin keskustassa ja perussuomalaisissa. Kokoomuksessa on perinteisesti enemmän osaamista ay-yhteistyöhön, tiivistää Timonen.

Timosen mukaan hallituksen alkutaival on jälleen kerran näyttänyt sen, että ammattiyhdistysliikkeellä on käsittämättömän suuri valta Suomen poliittisessa järjestelmässä. Dosentti pohtii, tuliko tämä Sipilällekin yllätyksenä.

– Luulen, että Sipilä olisi tämän tietäen tehnyt toisen päätöksen hallitusneuvotteluissa. Kokoomus on harmittomampi oppositiopuolue kuin demarit, joka on nyt päässyt nojaamaan ay-liikkeeseen.

Timonen tukistaa myös demareita saamattomuudesta ja todellisten vaihtoehtojen puuttumisesta.

– Demarit elävät nyt hallituksen ongelmilla. Demarien pitäisi oppia pärjäämään ilman ay-liikkeen kainalosauvoja.

Timonen esittää näkemyksensä kaupunkilehti Tamperelaisessa.