Räppäri Cheek nähdään MTV3:n suositussa viihdeohjelmassa perjantaina.

Antti Holma tuli tunnetuksi Putous-viihdeohjelmasta, jossa Possen Aku Hirviniemi ja Jaakko Saariluomakin ovat esiintyneet.
Antti Holma tuli tunnetuksi Putous-viihdeohjelmasta, jossa Possen Aku Hirviniemi ja Jaakko Saariluomakin ovat esiintyneet. (KARI PEKONEN)


Räppäri Cheek puetaan huoltamotyöntekijäksi niin, ettei häntä tunnista. Possen vetäjät sanelevat Cheekin korvanappiin, mitä tämän pitää puhua ja tehdä.Posse-viihdeohjelmassa nähdään perjantaina sketsi, josta esimakua on saatu jo MTV:n verkkosivuilla.

Aku HirviniemiJaakko Saariluoma ja Duudsonit käskevät naamioidun Cheekin muun muassa haukkumaan Cheekin tuotantoa "homostelumusiikiksi" ja Cheekiä itseään "hirveäksi homoksi".

Näyttelijä, kirjailija ja juontaja Antti Holma otti sketsin sanavalintoihin kantaa Twitter-tilillään keskiviikkona.

- Toivottavasti Cheek on toipunut Possen kidutuksesta! Ite kuolisin enemmin ku haukkusin omia juttuja homosteluks, Antti kirjoittaa.

Antti on myös ottanut kuvakaappauksen jutusta, jossa sketsistä kerrotaan.

Homo-termin käyttämistä haukkumasanana on Antti Holman lisäksi moittinut Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus STAKES teoksessaan Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt työelämässä.

Tutkija Jukka Lehtosen toimittamassa kokonaisuudessa asian ongelmallisuutta selvennetään sillä, että "homottelu" perustuu ajatukseen heteronormatiivisesta yhteiskunnasta, jossa sukupuolia on vain kaksi, heteroseksuaalinen naiseus ja heteroseksuaalinen mieheys.

Ajattelutapa syrjii niitä, jotka eivät malliin sovi.

- Tämä yksinkertaistava heteronormatiivinen ajattelu sulkee pois monia muita vaihtoehtoja, raportissa perustellaan.

STAKESin raportissa "homottelua" ja "huorittelua" pidetään yksinkertaistavan ajattelun ilmentymänä, ja sen vuoksi se on syrjivää.

ILTALEHTI