22.10.2015 by Tämän kylän homopoika  | 

 

 

Kaikki ihmissuhteet eivät ole yhtä arvokkaita, kansanedustajuus on jumalan antama tehtävä. Jo loppuneeksi luultu keskustelu avioliittolaista jatkui tänään eduskunnassa entistä hullumpana. 

Eduskunnan täysistunto kokoontui keskustelemaan tasa-arvoisesta avioliittolaista. Tarkoitus oli esitellä lait, joita avioliittolain muutoksen myötä pitää muuttaa.

Ministeri Jari Lindström (ps.) esitteli asian kuulemma vastenmielisesti, mikä on mielenkiintoista. Toki on ollut tiedossa, että asia on hänelle vaikea, eikä hän halua asiaa käsitellä. Vaikeiden asioiden käsittelemättä jättäminen tunnetusti on hyvä keino kaikilla elämän osa-alueilla.

Mika Niikko (ps.) on tottakai tunnettu juuri lain vastustamisesta. Vielä tänäänkin hän jaksoi paasata lakia vastaan. Mitään uutta pointtia ei enää tullut esiin (yllättäen), mutta panin merkille sen, miten Niikon retoriikka tai esiintyminen on muuttunut. Ennen esiintyminen oli jossain määrin järjellistä, mutta nyt puheeseen oli ilmestynyt hyvin näkyvä aggressiivisuus. Se on mielenkiintoista. Niikko myös vakuuttavasti puhui siitä, kuinka kansanedustajuus ja ministeriys on Jumalan antama tehtävä. Huhuh.

Hauvelien asialla eduskuntaan ratsastanut Pentti Oinonen (ps.) taas paheksui sitä, miten eduskunta on aiheuttanut kymmenientuhansien ihmisten kodittomuuden, kun ihmiset ovat joutuneet eroamaan kirkosta tasa-arvoisen avioliittolain myötä. Että miten ottaa hallitus vastuun tästä.

Östman (kd.) paheksui sitä, miten rekisteröidyn parisuhteen voisi muuttaa avioliitoksi pelkällä ilmoituksella. Kuulemma on säilytettävä tämä  vihkivalojen vannominen todistajien läsnäollessa. Huolta aiheutti myös se, kuinka lain valmistelussa on hätiköity. Juuuumaalaaauta, nyt ihan oikeasti. Onko tässä mitään lakia pohkotettu samalla tavalla eestaas kuin tasa-arvoista avioliittolakia?

Kristillisdemokraattien Antero Laukkanen kauhisteli sitä, että kristillisdemokraatit eivät saa tuoda kantaansa eduskunnassa esiin. Kukaanhan ei ole sanonut niin, vaan istunnossa mainittu kommentti liittyi siihen, että uskonnollisella vakaumuksellaan ei pidä rajoittaa muita ihmisiä. Myös kaikista muutettavasta 200 laista pitäisi tehdä vaikutusarviointi. Siis kyllä, seuraa varmasti valtavia hirveyksiä, jos esimerkiksi sukunimilakiin kosketaan.

Kristillisdemokraateilta kuultiin myös uusi raamatunlause. Näin se meni:

”Suvaitsevat ampuivat itseään jalkaan, kun eivät suvainneet heitä, jotka eivät heitä suvainneet.”

laukkasen-raamatun-lause

Ja vaikken olisi mitenkään voinut uskoa, että enää yhtään hullumpaa lausetta avioliittolakikeskustelussa kuultaisiin, niin kyllä vain kuultiin:

”Kukaan tässä salissa ei varmasti voi väittää, että kaikki ihmissuhteet olisivat samanarvoisia.”

Laura Huhtasaari paasasi myös siitä, että meidän pitäisi iloita siitä, että olemme miehiä ja naisia. Että miehiksi kasvetaan miesten kanssa ja naisiksi naisten kanssa. Olen tästä täysin samaa mieltä. Itse koen todellakin kasvaneeni mieheksi vasta viime vuosina,miesten kanssa. Ihanaa huomata, että jostain olemme Huhtasaaren kanssa samaa mieltä.

Varsinkin kristillisdemokraattien puolelta kuultiin puhetta siitä, kuinka on täysin mahdollista muuttaa tehtyjä päätöksiä. Itse olen vahvasti sitä mieltä, että he, jotka puolin ja toisin haluavat asiasta vielä vääntää, voivat perustaa oman homoeduskuntansa.

Keskustelu oli mielestäni aika turhanpäiväistä. Päätös avioliittolaista on jo tehty, sitä ei enää tarvitse käsitellä. Nämä keskustelut on jumalauta käyty eduskunnassakin ainakin neljästi. Luultavasti käytävillä ja saunatiloissa vieläkin useammin. Lähinnä tuntuu absurdilta ja hullulta, että taasko. Tarkoitus ymmärtääkseni oli käsitellä lakeja, joihin avioliittolain muutos vaikuttaa. Niistä en muista kuulleeni mitään.

http://blogit.image.fi/tamankylanhomopoika/