SUVI HAUTANEN

 

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan Sebastian Tynkkynen on yhä puoluehallituksen jäsen, kertoo Lännen Media.

  • LKS 20150219  Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo työmiehen tuumaustunnilla Helsingissä 19. helmikuuta 2015. LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja puheenjohtaja Timo Soini.

    (Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto)

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo on vahvistanutLännen Medialle, ettei Sebastian Tynkkystä ole erotettu perussuomalaisten puoluehallituksesta.

Perussuomalaisten puoluehallitus erotti Tynkkysen puolueesta perjantaina. Siviilioikeuden professori Heikki Halila sanoi tänään julkisuuteen, ettei puoluehallitus voi erottaa puoluehallituksen jäsentä puolueesta.

Slunga-Poutsalon mukaan puoluehallitus ei ole vielä ehtinyt keskustella erikoisesta tilanteesta.

– Tätä asiaa täytyy nyt selvittää, Slunga-Poutsalo sanoi Lännen Medialle.

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että Perussuomalaiset rp:n sääntöjen mukaan puoluehallituksen jäsenten on oltava puolueen jäseniä. Tynkkysen jäsenyys puoluehallituksessa perustuu puolueen varapuheenjohtajuuteen.

Mikäli Tynkkynen on erotettu puolueesta, mutta ei puoluehallituksesta tai varapuheenjohtajan tehtävästä, perussuomalaiset rikkoo omia sääntöjään.

Verkkouutiset ei ole tavoittanut Slunga-Poutsaloa selventämään, mistä Tynkkynen on oikeasti erotettu.

http://www.verkkouutiset.fi/