KUVA: JUKKA-PEKKA FLANDER
23882127179_a1c90de99b_k
Sosialidemokraattiset nuoret ovat lähteneet puheenjohtaja Joona Räsäsen johdolla mukaan tukemaan Sonkin aloittamaa boikottia.
 

Sosialidemokraattisten opiskelijoiden viime viikolla aloittama MV-lehden ja Uberuutisten vastainen boikotti on saanut taakseen joukon muita poliittisia nuoriso- ja opiskelijajärjestöjä.

Sonkin alulle polkaisemalle kampanjalle täyden tukensa antavat Demarinuoret, Vasemmisto-opiskelijat, Keskustan opiskelijaliitto, Keskustanuoret, Kokoomuksen nuorten liitto, Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunta, Liberala studerande LSK, Vasemmistonuoret sekä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto Vino.

Kannanotossaan nuorisojärjestöt toteavat MV-lehden sisällön olevan journalismin periaatteille sokeaa ja suomalaisessa yhteiskunnassa ennakkoluuloja, vihaa ja pelkoa ruokkivaa.

– Julkaisujen tavoitteena on selvästi rahastaa vetoamalla ihmisten ennakkoluuloihin ja hyödyntää itse luotujen skandaalien varjolla noussutta kävijämäärää mainostilan myymiseksi, järjestöt linjaavat tiedotteessaan.

Poliittiset nuorisojärjestöt vetoavat MV-lehden ja Uberuutisten sivuilta mainostilaa hankkineisiin yrityksiin, jotta nämä kantaisivat yhteiskunnallisen vastuunsa ja lopettaisivat vihapuhetta ja toistuvia valheita levittävien verkkojulkaisujen tukemisen.

– Nämä julkaisut lietsovat vihaa vähemmistöjä, pakolaisia ja yhteiskunnan vähäosaisia kohtaan. Tekstien avulla haetaan oikeutusta avoimelle vihapuheelle ja samalla kerätään rahoitusta toimintaan käyttämällä liioiteltuja tai keksittyjä mukauutisia. Vaikka valheellisten uutisten levittäminen ei ole laitonta, sen tukemiselle ei ole perusteita, ellei yritys samalla hyväksy sivustojen tuottamaa vihapuhetta, järjestöjen puheenjohtajat perustelevat boikotin tarpeellisuutta.

Kannanoton allekirjoittaneet järjestöt ovat ilolla seuranneet mainostajien vetäytymistä ja kannustavat vielä jäljelle jääneitä liittymään joukkoon.

– Verkkojulkaisulla ei ole sitovaa velvoitetta varmistaa sisältönsä todenmukaisuutta, mutta mainostilaa hankkivalle yritykselle ei ole eduksi näyttäytyä toistuvien valheiden tukijana, järjestöt totevat.

DEMOKRAATTI