Uusi Suomi

 
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Vihapuhe netissä on voimistunut, bloggaaja arvioi. Kuva: EPA / All Over Press.
 
 
 

Oppisitiopuolue SDP:tä edustava Eetu Kinnunen ihmetteleePuheenvuoro-blogissaan tiettyjen suomalaisten miesten nettikäytöstä. Kinnunen nostaa esiin kaksi esimerkkiä, joissa mielipiteensä ilmaissut nainen on saanut osakseen törkyä.

Uudenmaan Demarinaisten puheenjohtaja, demariopiskelijoiden entinen puheenjohtaja Anette Karlsson kirjoitti aiemmin tässä kuussa Puheenvuoro-blogissaan raiskauksista. Hänen mielipidekirjoituksensa aiheesta julkaistiin myös Iltalehdessä. Karlsson on saanut kirjoituksensa seurauksena törkyviestiejä omaan blogiinsa, sähköpostiinsa ja muihin viestikanaviin.

- "Suvakkihuoralle" toivottiin raiskatuksi tulemista ja kuolemaa, Kinnunen kirjoittaa.

 

 

Karlssonin kirjoitus on ollut esillä myös maahanmuuttokriittisellä MV-sivustolla. Kinnunen kertoo, että tämän jälkeen demariopiskelijoiden nykyinen puheenjohtaja Hanna Huumonen aloitti Facebookissa kampanjan MV-lehteä vastaan.

- Pyrkimyksenä on kertoa sivustolla mainostaville yrityksille, millaiseen asiaan heidän liiketoimintansa yhdistyy ja mihin tarkoitukseen heidän antamiaan rahoja käytetään. --- Myös tämä operaatio sai rasistit liikkeelle. "Suvakkihuoraa" toivottiin taas tapettavaksi ja raiskattavaksi massiivisella määrällä erilaisia viestejä, Kinnunen kirjoittaa.

Vaikka törkyposti ei ole uusi asia politiikassa toimiville naisille, Kinnunen kokee ilmiön voimistuneen. Hän kertoo, ettei hän itse ole juurikaan saanut asiattomia viestejä blogiensa seurauksena.

- Mikä ihme saa suomalaiset miehet uhkailemaan väkivallalla niitä ihmisiä, joita he suureen ääneen väittävät puolustavansa? Onko tässä kyse siitä, että miehiä ei uskalleta omassa alemmuuskompleksissa haastaa mutapainiin, vai siitä että mielipiteitään esittävät naiset pitää vaientaa? Sanon nyt suoraan, että tuollainen käytös on surkeaa, säälittävää ja herättää kohteissaankin lähinnä myötähäpeää ja halveksuntaa, Kinnunen kirjoittaa.

Hänen mielestään Suomessa pitäisi nyt käydä keskustelua perusoikeuksien toteutumisesta.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: