Menestyvän puolueen rakentamiseen menee vuosia. Sen raunioittaminen on huomattavasti nopeampi prosessi. Resepti : Yksi mitallinen despoottista johtamista, yksi kolmasosa periaatteista luopumista ja takinkääntöä ja yksi pelkkää puhdasta ylimielisyyttä ja oppurtunismia.

 

 

 

 

Saadaan:Timo Soinin käänteinen jytky

Eduskuntavaalien jälkeen puolueesta eronnut:

1. Kimmo Toroska, Satakunnan perussuomalaisten puheenjohtaja, 2. Jani Salo, Äänekosken kaupunginvaltuutettu. 3. Heidi Husu, Pohjois-Kymenlaakson perussuomalaisten puheenjohtaja. ¤. Seppo Purontakanen, Pohjois-Kymenlaakson perussuomalaisten sihteeri. 4. Seppo Purontakanen, Pohjois-Kymenlaakson perussuomalaisten sihteeri. 5. Pekka Korpivaara, Kouvolan kaupunginvaltuutettu. 6. Pekka Keto, Varkauden kaupunginvaltuutettu. 7. Tero Kokko, Kuusamon paikallisjärjestön toiminnanjohtaja. 8. Jyrki Purujoki, Imatran kaupunginvaltuuston varavaltuutettu. 9. Joni Ikonen, Uudenmaan piirin rahastonhoitaja. 10. Teijo Petäjäjärvi, Uudenmaan piirisihteeri. Syy: pettymys perussuomalaisten hallituspolitiikkaan11. René Hursti, Helsingin kaupunginvaltuutettu. 12. Juhani Keinänen, Tornion kaupunginvaltuutettu. 13. Vesa Simola, Luumäen kunnanvaltuutettu. 14. Laura Ahonen, Laukaan kunnanvaltuutettu. 15. Marko Manninen, Laukaan kunnanvaltuutettu.16. Ismo Soukola, ex-kansanedustaja, Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu. 17. Pirita Nenonen, Rovaniemen kaupunginvaltuutettu. 18. Matti Ylitalo, Ylöjärven kaupunginvaltuutettu. 19. Pertti Johansson, Ylöjärven kaupunginvaltuutettu.

Syynä ovat olleet suurimmalla osalla pettymys puolueen johtoon ja puolueen linjan ja äänestäjien pettäminen hallituspolitiikassa. Ymmärrettävästi tälläisessä ilmapiirissä myös puolueen keskinäiset ristiriidat korostuvat. Puoluejohto ei ole ollut kovin innokas näitä ristiriitoja sovittelemaan, sitäkin useammin on turvauduttu erokirjeeseen tai erottamisella uhkaamiseen.

Muutosta politiikkaan tai johtamiseen ei ole ainakaan vielä näkyvissä. Tämä tietenkin kostautuu erityisesti myös äänestäjien kaikkoamisena. Niin epäluotettavina kuin galluppeja täytyykin pitää, antavat ne kuitenkin osvittaa siitä, missä puolueen kannatus on menossa. Niiden mukaan kannatus on todellakin menossa ja nopeasti. Eduskuntavaaleissa saadusta äänestäjämäärästä olisi viimeisimpien galluppien mukaan jäljellä enää noin puolet.

Täydellisestä epäonnistumisestaan huolimatta Timo Soini on päättänyt jatkaa PS:n ruorissa puolueen upottamista hamaan pohjakosketukseen saakka. Perussuomalaisissa tuo varmaan onnistuukin. Siellä kun on mies ja ääni periaate. Soini on se mies ja hänen on se ääni. Milloin perussuomalaiset aikovat herätä, vai käykö niin, että puolueesta jää jäljelle vain muisto, kaksi miestä ja säätiön rahat.

timo_soini_by_avaruus_apina

T5/MVhttp://mvlehti.net/2016/01/14/uppoaako-perussuomalaiset-soinin-painosta/