Kolmen miehen epäillään kuljettaneen neljännen miehen syrjäiselle paikalle Espoon Nuuksioon ja muun muassa raiskanneen ja pahoinpidelleen tämän viime vuoden huhtikuussa.

Syyttäjä vaatii kolmelle miehelle vähintään kuuden vuoden vankeusrangaistusta. Miehille luettiin haastehakemus Espoon käräjäoikeudessa tammikuussa. Tuomio tapauksessa annetaan maaliskuussa.

Kolmea miestä epäillään jutussa törkeän raiskauksen lisäksi törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä kiristyksen yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä.

Tapahtumat saivat jutun haastehakemuksen mukaan alkunsa, kun kaksi syytetyistä haki uhrin kolmannen miehen käskystä Espoon Suurpellosta. Mies pakotettiin väkivalloin auton kyytiin. Uhri kuljetettiin yhden syytetyn kotiin, josta kolmikko kuljetti hänet edelleen Nuuksioon.

Yhden syytetyn mukaan kiinniottaminen tapahtui velan takia.

Uhri kuljetettiin metsään köysi kaulassaan ja hänet sidottiin puuhun. Miestä lyötiin käsillä ja metalliputkilla tai vastaavilla päähän ja eri puolille kehoa.

Haastehakemuksen mukaan miestä lyötiin teräaseella ja hänen peräaukkoonsa oli tungettu esine.

Lisäksi uhrin äitiä oli yritetty saada maksamaan pankkitilille 2 000 euroa uhkaamalla tekemällä uhrille lisää väkivaltaa.

Uhrin vapautta rajoitettiin 5–6 tunnin ajan, pahoinpitelystä aiheutui asianomistajalle vaikea ruumiinvamma ja hengenvaarallinen tila.

Raiskauksesta aiheutui hengenvaarallinen tila.

LÄHDE; LÄNSIVÄYLÄ

Espoon väitetyn puuraiskauksen kertomukset muuttuivat oikeussalissa. Syyttäjän mukaan asianomistaja on "vähän liioitellut tapahtumia".

Kolmea miestä syytetään neljännen miehen törkeästä raiskauksesta Espoon Nuuksiossa viime huhtikuussa.

– Asia eli oikeudessa ja kertomukset muuttuivat. Asianomistaja on sanonut ajatelleensa, että saa uhrina valtiokonttorilta paremmat korvaukset tietyllä kertomuksella, sanoo jutun syyttäjäErkki Huhtala MTV Uutisille.

 
 
 
 

Noin 20-vuotiaita miehiä epäillään törkeän raiskauksen lisäksi törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä kiristyksen yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä.

Syyttäjä vaati alunperin miehille vähintään kuuden vuoden vankeusrangaistusta, mutta salissa muuttuneiden kertomusten ja heikentyneen näytön takia vaatimus putosi 4-5 vuoteen.

Tuomio annetaan maaliskuussa.

"Asianomistaja oli uhannut HIV-ruiskulla"

Sekä uhrilla että syytetyillä on huumetaustaa.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun kaksi syytetyistä olivat hakeneet uhrin Suurpellosta ja pakottaneet tämän väkivalloin pakettiauton kyytiin velan takia.

– Taustalla oli tapahtuma vuodelta 2013, kun asianomistaja (uhri) oli syytetyn kertoman mukaan uhannut verisellä hiv-ruiskulla ja saanut uhkailulla 1000 euroa rahaa. Syytettyjen mukaan tässä oli nyt kyse sen velan perinnästä, Huhtala sanoo.

Osan velasta asianomistaja oli vuosien aikana lyhentänyt. Syytteen mukaan syytetyt yrittivät nyt saada asianomistajan äidin maksamaan heidän pankkitililleen 2000 euroa. Äiti ei uhkauksista huolimatta maksanut rahoja.

Uhri oli edelleen kuljetettu vastoin tahtoaan kolmannen miehen kodin kautta köysi kaulassaan metsään. Siellä hänet sidottiin puuhun.

"Raiskauksen tekovälineenä lakkaruisku"

Syytteen mukaan miehet olivat pahoinpidelleet uhria metalliputkella, lyöneet tätä teräaseella kylkeen sekä tunkeneet väkisin uhrin peräaukkoon pitkulaisen esineen.

Oikeudessa kuitenkin ilmeni asianomistajan itsensä kertomana, että hän oli saanut teräaseesta kylkeensä jo tunteja ennen kuin syytetyt hakivat hänet autoon.

Syytetyt myös kiistävät hakanneensa uhria metalliputkella. He myöntävät metsäänviemisen, puuhunsitomisen ja nyrkeillä lyömisen.

Väitetystä raiskauksesta kertomus muuttui salissa niin, että asianomistajan mukaan hänet pakotettin itse työntämään lakkahuumeen annosteluun tarkoitettu muovinen lakkaruisku peräaukkoon.

 

Syyttäjän mukaan myös kyseessä oleva pakottaminen täyttää välillisesti törkeän raiskauksen tunnusmerkistön. 

MTV3-UUTISET