Helsingin hovioikeus katsoi, että kahdesta raiskauksesta annettu yhteinen vankeusrangaistus on yleiseen oikeuskäytäntöön nähden liian ankara.

 

 

Törkeän raiskauksen uhri oli miehen baarissa tapaama nainen ja raiskauksen uhri miehen entinen puoliso, jonka kanssa miehellä on yhteinen lapsi. Rikokset tapahtuivat Helsingissä vuosina 2013 ja 2014.

Marius raiskaaja 1

Marius Apatiei.

Vuonna 1984 syntynyt Marius Apatiei oli uhannut yhtä uhria tappamisella, murtanut tämän leuan, kuristanut uhria ja pitänyt häntä pitkän aikaa vankinaasunnossaan. Uhri oli pelännyt tapahtumien kuluessa menettävänsä henkensä, lukee Helsingin hovioikeuden selosteessa.

Toisen uhrin kohdalla Apatiei oli pakottanut uhrin sukupuoliyhteyteen kanssaan käyttäen henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa sekä uhkaamalla käyttää uhriin kohdistuvaa väkivaltaa. Apatiei myös rikkoi uhrin suojaksi asetettua lähestymiskieltoa.

Käräjäoikeus tuomitsi Apatiein 4 vuoden ja 6 kuukauden yhteiseen vankeusrangaistukseen.

Apatiei kiisti syytteet.

1455281947491screensave

Hovioikeus tutki käräjäoikeuden päätöksen, ja tuli siihen tulokseen, että käräjäoikeuden mittaamaa yhteistä vankeusrangaistusta on pidettävä yleiseen rangaistuskäytäntöön nähden liian ankarana – koska toisessa raiskauksessa uhrina oli tuttu ja lyöminen tapahtui sisätiloissa – joten hovioikeus otti tuomiosta kuusi kuukautta pois.

Apatiei tuomio 1Apatiei tuomio 2Apatiei tuomio 3

Käräjäoikeuden selosteessa kerrotaan tarkemmin, mitä tapahtui. Jokainen päätelköön itse, mitä mieltä on Apatiein saamasta “alennuksesta”.

Apatiei karaja 1Apatiei karaja 2Apatiei karaja 3Apatiei karaja 4

Lähde: Helsingin hovioikeus

Badoo-palvelussa mies ilmoittaa puhuvansa englantia, espanjaa, italiaa, kreikkaa ja suomea.

T2/MV

LÄHDE; MV-LEHTI