by Vesa Linja-aho  | 

Mitä yhteistä on huumeilla, vapaamuurariudella, abortilla, islamilla, homoudella, evoluutioteorialla, katolilaisuudella ja avioliiton ulkopuolisella seksillä – roolipeleistä ja hevimusiikista puhumattakaan? No tietysti se, että kaikki vievät helvettiin, ainakin mikäliJack T. Chickin traktaatteja on uskominen. Tai hieman täsmällisemmin: helvettiinhän vie vain Jeesus-uskon puuttuminen, ja edellä mainitut asiat tarjoavat kyseiseen paikkaan päätymiselle kivan kehyskertomuksen.

Chickin traktaatit ovat klassikkokamaa ja suomenkielisiä versioita on jaettu muistikuvani mukaan ainakin 1990-luvun alusta lähtien, todennäköisesti jo 1980-luvulla. Pidin tätä jotenkin historiaan kuuluvana juttuna, kunnes sosiaalisessa mediassa kiersi pari viikkoa sitten kuva, kun jollekin oli tällainen läystäke lyöty käteen Helsingissä. En nyt löydä enää kuvaa somen syövereistä, mutta se palautti mieleen, että minullakin löytyi näitä pussillinen kellarikomerosta. Näytelajitelma vain, ei näitä kehdannut jakaa edes uskovaisena. Tässä parhaat (?) palat.

Tämä hauska kaveri -trakussa Suski saa AIDSin, kun hairahtuu esiaviolliseen seksiin:

chick aids

Armoa ei herunut edes seksiin yllyttäneeltä naapurin tädiltä, joka epäili tautia ensin tippuriksi:

chick aids

No, tiede on vähän vesittänyt tätä, kun HIV:ta voidaan hoitaa lääkkeillä käytännössä eliniänodotteen kärsimättä. Traktaateissa ei mainita, että HIV tarttuu todella nihkeästi, vaikka Kari olisi huidellut paljaalla. Kondomin käyttö pudottaa noita ennestään pieniä todennäköisyyksiä hulppeasti lisää.

Nuorison lisäksi samaistumismatskua löytyy myös meille setäikää lähestyville ja sen saavuttaneille. Traktaatissa Kahlittu Vapaamuurari saa tietää sairaalassa palvovansa itseään Bafometia:

bafomet

M-m-m-mikä Bafomet? Onneksi ystävällä on kuva hänestä autossa:

chick taas

Demoneilla ja muilla pirulaisilla pelottelu on Chickin leipälaji. Näin seiskan kuviksesta aina saaneena on pakko myöntää että taitavastihan heppu piirtää – tämä helmi on vihkostaLopunajan merkit:2016-04-28 07.35.08

Kyytiä saavat myös katoliset kristityt. Öylätin kirjaimet IHS eivät suinkaan tarkoitaJeesusta vaan egyptiläisiä ”epä”jumalia Isistä, Horusta ja Sebiä:

2016-04-28 07.37.33

Tarina kuulostaa niin hyvältä, että mitä sitä faktoja tarkistelemaan. Näitä löytyy vaikka kuinka. Rasist… eikun siis maahanmuuttokriitikoiden hörhösiiven keskusteluissa törmää vähintäänkin satunnaisesti väitteeseen Allah on kuujumala? Mistä väite on rantautunut Suomeen? Ettei vaan Chickin traktaatista:

2016-04-28 07.44.12

Että semmoista. Englanninkielisten versioiden sisällöt (esim. yllä oleva islamfoliohattuilu) löytyvät Chickin nettisivuilta. Kaikkien aikojen klassikko taitaa olla roolipelivastainen Dark Dungeons, jota ei muistaakseni löydy suomeksi ja jonka pohjalta on tehty parodialeffakin.