Ruotsin entinen kansanpuolue vaihtoi nimeään viime syksynä, ja nyt uudistettiin myös logo uuden Liberalerna-nimen mukaiseksi. Ruotsin entinen kansanpuolue vaihtoi nimeään viime syksynä, ja nyt uudistettiin myös logo uuden Liberalerna-nimen mukaiseksi.

 

Ruotsin liberaalipuolueen eilen esittelemä uusi logo herättää vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Ei kuitenkaan ehkä sellaista, jota puoluejohto toivoisi: monet ovat tulkinneet puolueen uuden L-kirjainta esittävän logon muistuttavan erektiossa olevaa penistä.

Uusi logo paljastettiin eilen puolueen valtakunnallisessa kokouksessa Linköpingissä, Ruotsissa.

Esimerkiksi Twitterissä suuri osa kommenteista koski joko logon herättämää mielikuvaa tai mielikuvasta väännettyjä sanaleikkejä. Keskustelua käytiin esimerkiksi hashtag-tunnisteella #liberalkuken.

Moni kommentoija korosti mielleyhtymän olevan erityisen selvä, jos logon kääntää kyljelleen. Vitsejä on kuitenkin väännetty myös esimerkiksi siitä, että jämäkästi pystysuora L-kirjain asemoi puolueen keskustaan, vaikka moni voisi otaksua puolueen kallistuvan oikealle. Muita symbolisia yhteyksiä puolueen ja logon aiheuttaman mielikuvan välillä on haettu esimerkiksi kovuudesta ja liberaaleille tärkeän vapauden himosta.

Joidenkin kommentoijien mielestä L-logon nimeksi sopisi vapauden patsas. Puolueen ruotsinkielisestä Liberalerna nimestä on puolestaan väännetty esimerkiksi libidoralerna-muunnoksia.

Kommenteissa toivottiin myös liberaalien paljastavan uuden logonsa mediatempuksi tai pilaksi, ja paljastavan oikean logon myöhemmin. Näin ei kuitenkaan ole tapahtumassa, jos liberaalien puheenjohtajaa Jan Björklundia on uskominen.

– Minusta se on fantastinen. Se on selkeä, se on L, siitä tullaan puhumaan, Björklund sanoi.

Penis-vertauksista Björklund ei ole tuoreeltaan huolissaan.

– L-kirjain näyttää tuolta. Mutta on oikein hyvä, että siitä puhutaan, Björklund sanoi uutistoimisto TT:lle.

Dagens Nyheter -lehden päätoimittaja Peter Wolodarski näki Twitterissä Björklundin käyttävän vanhaa viestintästrategiaa.

– Liberaalit näyttävät seuraavan mottoa, että kaikki PR on hyvää PR:ää, Wolodarski kirjoitti eilen.

Ruotsin liberaalipuolue vaihtoi nimeään viime syksynä. Entinen Folkpartiet liberalerna vaihtoi nimensä lyhyempään Liberalerna-muotoon, ja nimenmuutoksen vuoksi puolue päätti uudistaa myös vanhan ja perinteisen ruiskukka-aiheisen logonsa.

Lähde: Dagens Nyheter