Meillä on hallitus, joka on sodassa kansaansa vastaa. Kysymys on eloonjäämistaistelusta. Jossa kansan kannattaisi tehdä lopulta muutakin, kuin roikkua puolityrmättynä köysissä.

 

Tölkki lommoille ja vauhtia vainajiin

Sipilän hallitus on nyt saanut aikaa näyttää kyntensä ja kykynsä. Edellisten hallitusten jäljiltä turvonnut velkatölkki on jämähtänyt paikoilleen, eikä liiku enää senttiäkään. Hallituksen on vain näytettävä kansalle esimerkkiä ja potkittava tölkki näyttävästi lommoille kun muuhun ei enää kyetä.

Katsokaa_Suomi_nousee_jo

Linja on kauttaaltaan niin kertakaikkisen tökeröä, että kohta potkitaan muutakin kuin tölkkiä. Koulutuksesta ja terveydenhoidosta oli leikattu lihat jo luita myöten aiemmin ja monilta osin ne ovatkin halvaantuneet menneiden aikojen reservointipalveluiksi, osin toki päällekkäisinä ja törkeän ylihinnoiteltuina, mutta pitkälti suorituskyvyttöminä. En puutu niihin sen enempää.

anne berner hammasraudat

Valtavaan yksityistämis- ja työllistämispakettiin otan realistisemman asenteen ja siihen riittää yksi valaiseva esimerkki.

Saksalaiset rahoittivat ja rakensivat edellisen buumin aikaan Kreikkaa halkovan moottoritien. Ainoa vika oli, että tiemaksut nousivat niin korkeiksi, ettei motaria ollut juuri kenelläkään varaa käyttää, Kreikan palveluvoittoisesta talousrakenteesta johtuen. Maksoimme yhteisvastuullisesti Saksan pankeille aiheutuneet tappiot ja silti yhä harvempi kreikkalainen ajelee kyseistä motaria.

Jos Sipilä ajattelee, että muut euromaat maksavat meidät ulos tuonnempana niin sitten ymmärrän hallituksen logiikkaa paremmin. Epäilen. Vaikka valtio yksityistäisi infran lähes ilmaiseksi, ovat muuttuvat kulut niin järjettömällä tasolla, ettei niiden varaan mitään bisnestä voi rakentaa, paitsi ulkomailta ja halvemmasta kustannustasosta käsin.

tyottomyys_nousee

Työllisyystavoite on hyvin helppo saavuttaa,

kunhan piirtää tavoiteltujen 110 000 työpaikan eteen miinusmerkin hallituskauden loppuun mennessä. Sen verran katoaa helposti korkeasti palkattuja kokoaikaisia niin yksityiseltä kuin julkiselta puolelta. Tilalle saataneen Lindströmin kaavailemat 10 000 palkatonta pakkotyöläistä ja ehkä toinen mokoma huonosti palkattuja pätkätyöläisiä.

Samanlainen trendi on saavutettu myös Yhdysvalloissa aivan samoilla menetelmillä ja niin siellä kuin Suomessa on edessä kuplahintaisten palvelujen korjaaminen tuotannollisten korvausten edellyttämälle tasolle, eli 30-40 % alas.

Tämä taas ei onnistu, mikäli kiinteistöjen arvoissa, vuokrissa ja muissa höttöhinnoitelluissa arvostuksissa ei tulla samanlaista loikkaa vastaan. Eikä vapaaehtoisesti tullakaan. Kun keskuspankkiirit ovat luvanneet pitää kynsin hampain kirjanpitoarvot ja pörssikurssit luonnottoman korkeina, ei työn tai yrittämisen kannattavuudelle löydy mitään reaalista pohjaa.

Finanssikasinoissa kelluu kyllä jättipotti arvottomia pelimerkkejä odottamassa lunastajaa. Turhaan, koska roskapotin lunastamiseen eivät riitä edes keskuspankkien rahkeet. Veronmaksajat tyhjennettiin edelliseen lamaan ja tulevaan jäävät enää pelurit sekä tallettajat. Molempien lompakoilla ollaan jo kaikilla mantereilla, vaikkakin vielä enimmäkseen yksittäisissä konkursseissa.

suomen kaatajat

Arvostelin edellistä hallitusta siitä, ette se ymmärtänyt irrottaa letkuja Suomi-nimisestä koomapotilaasta ja saattaa vainaja arvokkaasti hautaan.

Sipilän oikeistohallitus kyllä raaskii irrottaa letkut, mutta hautajaisten sijaan vainajaan kohdistetaan työvoimapoliittisia toimenpiteitä sellaisella hartaudella, että ainakin työllistyy, vaikka sitten palkatta. Politiikan laidasta riippumatta, sosialismissa ratkaisevat tilastot, eivätkä tulokset.

Tilastojen mukaan vainaja on terve ja suorituskykyinen, mikä pätee myös yhä useampaan tavalliseen suomalaiseen.

Lähde: Timo Isosaari/US Puheenvuoro ja MV-lehti

uuberuutiset

http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/