1.5.2016 18:19 Ropi Jarrela 

 

Suomeen on saatu tasa-arvoinen avioliittolaki. Pitkän väännön jälkeen. Mutta olettiko joku oikeasti, että niin ei kävisi. Asia oli päätetty jo vuonna 2000. Tai todellisuudessa jo sitä aiemmin.

Suomi on sitoutunut moniin kansainvälisiin sopimuksiin, kuten mm. ns. TSS-sopimukseen, eli taloudellisia, sivistyksellisiä, ja sosiaalisia oikeuksia koskavaan YK:n yleissopimukseen.

Sopimuksen mukaan kaikki syrjintä on kiellettyä. Ja tätä olen monta vuotta yrittänyt toitottaa niin KKO:lle kuin KHO:lle, ja joitakin parannuksia on aikaan saatu. Enää ei esimerkiksi köyhiä jaotella eriarvoisesti asuinpaikan mukaan. Missään vaiheessa ei ole todettu, että vaikkakin kohtelu on aiemmin ollut perustuslain vastaista, että se olisi sitä ollut. Hyvä?

22.11.2000 pidettiin TSS-komitean kuulemistilaisuus. Siinä Suomen edustajalta kysyttiin: Joko (koska) homojen liitot ovat Suomessa laillisia, ja koska homot voivat Suomessa adoptoida lapsia?

"Lastly, he asked whether homosexual relations were legan om finland?"

"Also, were homosexuals permitted to marry on to adopt children?" 

Johon Suomen vastaus by mr. Majuri on ollut:

"Ms. Majuri said, that, at the international level, the pattern was legislation on homosexuala partnerships to develop in three stages: decriminilization, registration, and graunting on the right to adopt"

Voiko joku vielä väittää, että homolliittojen ja homojen adoptio-oikeuden hyväksyminen olisi jossain vaiheessa ollut kiinni siitä mitä eduskunta tulee asiassa päättämään.

Onko eduskunnalla ollut, ja onko nyt, asiassa itsenäinen päästövaltaa?

Lopuksi haluan todeta: hyväksyn homot. Homojen oikeudesta adoptoida lapsia olen sitä mieltä, että ensisijaisesti lapsia pitäisi adoptoida perheisiin joissa on sekä naisäiti, että isänä mies.

Kanki Kaikkosen tapaus on lisäksi osoittanut, että adoptiolainsäädäntö nykyään on juurikin sieltä(?)!

http://ropi.puheenvuoro.uusisuomi.f